Jag kan inte fatta..

..Att om 3 veckor kommer jag sova min första natt i mitt nya rum, och sedan sova där ytterligare 365 nätter.. Just nu är det väldigt svårt att begripa. Även om jag känner mig mycket mer lung än vad jag gjorde för tre dagar sedan. Då fick tanken mig att känna mig helt livrädd, orolig och jag var väldigt nära att gråta ungefär varje minut. Men nu så känner jag mig mer nyfiken, lugn och förväntansfull :) (Men fortfarande livrädd) Haha!


Roooos <3

Idag fick jag en ros av min fina pojkvän :) Tusen tack habibi!
Jag skicker även en ros genom bloggen till underbara Shirin som
fyller 19 år idag. Grattiiiiis gumman, hoppas du haft en bra dag! <3




Bilder från igår..

I går gjorde farmor och jag kroppkakor till Pappa, Martin och farfar :) Här har ni bildbeviset;





En underbar dag med en underbar tjej :)

Idag har Shirin och jag äntligen träffats, vilket verkligen var på tiden! Tyvärr så har vi haft ganska dålig kontakt på sista tiden, vilket jag tror har att göra med att vi är så vana vid att alltid ses flera timmar varje dag i skolan och efter, så vi har liksom inte fått lära oss "höra av sig"-reglerna. Haha! Nu har vi iaf träffats och tro mig, det blev en massa snack om precis allt! Först åt vi lunch i en och en halv timme, sedan gick vi en runda på stan och efter det fikade vi i nästan 2 timmar. LOVE!




Underbaraste Shirin




Underbaraste oss


<3

Grattiiis Yousif till 3 år och 11 månader tillsammans med mig! (a) Haha! Eller tack för att du står ut med mig kanske man ska säga? :P Nej, bara skojar :) Tyvärr kommer vi ju inte kunna fira 4 år tillsammans eftersom jag har hunnit åka då, men det ska absolut firas innan den 16 november! Det lovar jag dig! <3 Älskar dig!






Trött!

Tydligen så kunde det bli både mer och värre i lördags.. Haha! Kvällen var väldigt trevlig och rolig, men söndagen var inte lika rolig kan jag säga. Gårdagen måste ha varit årets mest deprimerande dag med tankw på att det blev mörkt så tidigt och det regnade hela dagen. Det är verkligen sjukt tråkigt att sitta på ett tåg i över 3 timmar utan att inte se ut något alls. Dte är bara som att åka i en mörk tunnel. Tyvärr så reste jag med världens tråkigaste människa (Yousif) som bara satt och läste hela resan, hahaha! :) Älskar dig ändå..

Ikväll kommer min familj i Usa ringa mig och prata lite igen. Vet inte riktigt vad det är dem vill, men det lär jag ju märka. Idag har jag ialla fall köpt en påse med algrensbilar som jag ska skicka ner till barnen i familjen. Jag ska även bränna en cd med svenska barn låtar, tänkte att de kommer tycka att det är lite roligt att höra svenska, och även frå något från Sverige så jag visar att jag ser fram emot att träffa dem.

Tror inte jag har skrivit det i bloggen ännu, MEN DEN 16 NOVEMBER ÅKER JAG! DET ÄR OM EXAKT 3 VECKOR IDAG! KÄNNS HELT OVERKLIGT.. Och lite läskigt. Men det kommer nog att gå bra :)


I Borås hos underbara Alex och Sne

Idag har vi varit en runda i Göteborg, och jag köpte ingentiiing! Kunde knappt tro att det var möjligt, men tydligen var det de. Just nu sitter Yousif och Alex och spelar fifa medan Sne sover och jag sitter här framför datorn. Gårdagen var jätte rolig, och skulle ha blivit en ganska lugn "förfest" inför lördagen. Om gårdagen var en FÖRFEST så börjar jag bli väldigt orolig över hur den här kvällen kommer att sluta, hahaha!

Nej då, ikväll är vi så trötta och ganska långt i från festsugna just nu, så det blir nog ganska lungt. Det kan ju knappast bli mycket mer än vad det blev igår.. Iaf inte för vissa (inga namn men ni förstår såklart att det var killarna i gänger som inte förstod "Lagom är bäst").

Haha, nog om det nu.. Snart ska vi börja fixa oss och sedan gå på restaurang här i Borås :)
Lägger upp bilder senare! Ha en rolig kväll!

Puss och kram

Jaaaag ska bo i New York hos en jätte fin familj!

Idag blev det klart... Över telefonen. Efter att ha pratat en timme med både mamman och pappan i familjen så frågade de mig hur jag känner och om jag vill ha tid att tänka eller ifall jag tycker att det känns bra och om jag skulle vilja ha dem som värdfamilj. Och självklart ville jag det! Och de sa att de inte heller behövde mer tid att fundera över det, utan att de vill ha mig som deras au pair och de tycker att det känns jätte bra :)

Så nu är det bestämt, Jag ska bo i Middletown, NY, i ett helt år med en familj som verkar vara hur trevliga och snälla som helst! Det känns verkligen som jag har hittat en jätte bra familj som verkligen ser fram emot att träffa mig och som vill att jag ska bli en del av deras familj.

Måste ringa culture care imorgon så vi kan bestämma ett datum då flyget ska gå till Au pair skolan i New York, och sedan vidare en timme utanför NY till Middletown. Som det ser ut som nu, verkar det som att det kommer åka snabbare än vad jag räknat med...

Skriver imorgon om jag hinner, Klockan 12 går tåget till Borås och till Alexander och Sne som vi träffade på vår resa till Tunisien! Ska bli jätte roligt :)

Sov gott!


Mormor var så stolt att hon tog fram kameran..







Korvstroganoff och Kanelbullar :)

Idag är det fullt upp hos mormor och morfar, haha :) Morfar och jag har varit och handlat i Mönsterås för att sedan laga mat till mormor som varit iväg. Morfar som precis börjar på matlagningskurs och jag är också en nybörjare i köket, men jag måste säga att vi var ett väldigt bra team och att maten blev mer än godkänd av mormor :)

Nu har mormor och jag bakat bullar och de är snart klara. Det luktar himelskt :) Morfar är på väg hem från min morbror,så nu ska vi fika tillsammans innan jag åker hem till Kalmar igen!

Puss och Kram :)

Pratat med pappan i familjen :)

Idag vid halv 4 så ringde Pappan i familjen från New York. Jag blev väldigt överraskad, och hade inte riktigt hunnit förbereda mig, men det gick jätte bra. Tillskillnad ifrån min förra telefonintervju så kändes denna mer avslappnad och mer som ett samtal än en intervju. Han hade inte heller jätte mycket tid, så vi pratade mest om hans barn, hur dem är som personer och lite om barnen som jag har tagit hand om.

Pappan var hur trevlig som helst, och han berättade att barnen har tittat på min au pair video flera gånger och att de tycker om den jätte mycket. Hans fur satt i ett telefonmöte, så hon kunde inte vara med i samtalet, men hon ville också jätte gärna prata med mig så hon kommer att ringa mig i morgon. Vilket jag verkligen ser fram emot jätte mycket. Mamma pratade med henne i söndags, för då ringde hon och sökte mig medans jag var och jobbade, och mamma sa att hon var jätte trevlig och att hon ställde lite frågor om mig och vad mamma tycker om att jag ska vara borta ett helt år.

Ikväll ska de skicka lite bilder, vilket ska bli jätte kul att se familjen och huset där de bor. Pappan sa att han verkligen tyckte om att prata med mig och att han tycker att det verkar som att jag skulle passa in i deras familj och att vi båda två har samma värderingar och intressen.
Han sa också hur viktigt det är för dem att det kommer en au pair som verkligen vill vara en del av deras familj, och det kändes verkligen jätte skönt att höra! :)

Jag är jätte glad :D


Telefonintervju idag eller imorgon? :)

Antagligen idag (varför vet jag inte men det känns så, haha) så kommer Mamman i familjen i New York ringa mig för telefonintervjun. Eftersom jag har haft en telefonintervju med familjen i Baltimore, så känner jag mig inte så nervös, iaf inte just nu.. Förra gången var jag hur nervös som helst, men det var verken svårt eller jobbigt, det var bara väldigt roligt och intressant..

Jag är lite  nyfiken på hur hon ska vara och även på hur de är som familj, deras intressen, hur mitt schema kommer se ut om jag väljer dem som min familj m.m. Det som är bra när man reser genom C C är att både familjen och au pairen måste säga ja till varandra, så ja:et måste vara från båda hållen. Det är inte en intervju där vi som au pairer ska bli godkända, utan det är precis samma för familjen.

Nu ska jag iväg till mormor och morfar en runda,
Önska mig lycka till om dem ringer :)

Puss och Kram


Besviken..

Jag kom precis hem från jobbet nu och jag är så himla besviken. Igår kväll 10 minuter innan vi stänger så kom det in en kille i 22 års ålders som berättar att han har fått bensinslut och att han har gått nästan 5 km för att komma till macken. Han har inga pengar, ingen mobil och ingen legitimation. De få gånger som det händer att någon får motorstopp och inte har pengar så brukar vi kunna låna ut pengar till personen så länge de har legitimation så vi kan ta personuppgifterna.

Nu hade inte denna killen något legg vilket gjorde att jag inte kan sätta på det på OKQ8 eftersom det kvräver uppvisning av legg.. Jag sa till honom att jag är jätte ledsen och han förstod varför jag inte kunde hjälpa honom. Han frågade om han bara fick stå och värma sig lite i butiken för det var så kallt ute, och självklart fick han det. Under tiden när han står där så började jag fundera: Tänk om jag var i hans situation, vad hade man gjort liksom?
 
Tillslut så kan jag inte längre bara stå där, utan jag säger till killen att jag kan låna ut pengar till honom av mina pengar, så han kan få lite bensin så han kan ta sig hem. Så han tog lite bensin för 80 kronor och tackade jätte mycket och lovade komma tillbaka imorgon.. Alltså idag..

Och det har han inte gjort... :(

Det handlar verkligen inte om pengarna.. Jag kommer inte sitta och sakna mina 80 kronor, utan det handlar om att jag verkligen hjälpte honom, och då gör man inte som han gjorde. Det gör mig väldig ledsen faktiskt :( För att om inte jag hade gett honom pengarna hade han fått gå vidare 3 km till nästa mack, eller tillbaka till bilen och stta där under natten. Men nu fick han bensin så han klarade sig hem, så han åkte bara hem och lämnde det som har hänt bakom sig..Riktigt dåligt gjort.

Trött..

Jag börjar jobba kvar över 3... Jag somnade inte förrän halv 5 i natt, så är verkligen inte jätte taggad för att jobba idag. Men vad ska man göra liksom. Jobbade bara 5 timmar igår, och änså så var det en av de jobbigaste arbetsdagarna jag haft.. Fattar inte hur det kommer sig att alla saker ska hända på samma kväll. Men men, så är livet ibland..

Idag har jag ont i muskler som jag inte ens visste att jag hade, haha! Den där yogan lämnade verkligen sina spår.
Nu måste jag fixa mig inför jobbet, men skriver lite senare.. Har lite att berätta om familjen i New York :)
Puss och Kram

Yoga, Duscha, Jobba

Varit på Yoga med Mamma.. Nu måste jag snabbt in i duschen, sedan vidare till jobbet. Ska jobba halva Susans pass för hon ska upp tidigt imon och kan inte jobba till hav 1 natt. Känns lite jobbigt att behöva åka hemifrån, hade helst tagit på mig myskläder och kollat på tv, men det är ju mycket OB idag, haha.. Så det är bara till att stressa iväg till jobbet!

Puss, Kram

Familjen är fortfarande kvar idag..

Måste erkänna att jag var lite nervös innan jag loggade in för att se om familjen var kvar eller inte, men som tur var så hade dem inte försvunnit under natten som den förra familjen gjorde. Det är ganska många tankar som går runt i huvudet.. De jobbigaste är om barnens åldrar. Jag vill ju verkligen ta hand om tillexempel en 2 åring och en 5 åring.. Eller en 3 åring och en 5 åring, så att ta hand om en snart 6, 7 och en 9åring känns så klart ganska långt borta från mina önskemål. Men samtidigt så tänker jag att åldern inte är viktig egentligen. Så de takarna brottas just nu i mitt huvud.. Vad anser ni?

Jag hoppas ändå att den här familjen verkligen kommer att ringa mig, för om jag pratar med dem, och det verkar vara en bra famlj så kommer nog tankarna om åldern att släppa lite.. Nu är det ju väldigt svårt att få en bild av hur dem är, eftersom jag inte vet så mycket om dem ännu..

Hoppas!


Matchning med familj utanför New York

Trodde aldrig att jag skulle sitta här och skriva att jag fått en matchning med en ny familj redan ikväll. Hur stor är chansen att få två matchningar inom 24 timmar? Jag håller verkligen tummarna för att inte den här familjen ska försvinna under natten som den andra familjen jag fick igår kväll gjorde. Det skulle verkligen göra mig besviken och lite arg faktiskt. Men det ska vi inte lägga energi på nu, för det är ju dumt eftersom vi inte vet om det kommer att bli så..

I alla fall.. Familjen bor en timme utanför New York i Middletown och har tre barn. Två flickor i åldrarna 9 och 7, och även en pojke på 5,5 år. De har även en hund (vilket är ett stort plus för jag älskar hundar). Barnens åldrar är väl inte ritkigt det jag jag hade hoppats på, men samtidigt så känner jag att man kan inte bara gå på ålder, utan så länge det är en trevlig och bra familj så ska man inte vara för kräsen på att åldrarna måste stämma med sina önskamål. Familjen är katoliker, har ett arabisk efternamn men amerikanska förnamn. Men av deras efterman så kan man ana att iaf någon av föräldrarna kanske har arabiskt ursprung.

De verkar vara väldigt aktiva och vill ha en au pair som vill bli en del av deras familj och vara med på deras aktiviteter. Föräldrarna lämnar huset tidigt så det blir min uppgift att få iväg barnen till skolan och även ta emot dem efteråt. Men så fort familjen kommer hem så verkar det som att de tar över ansvaret på barnen, så det verkar inte som att jag ska sitta hemma och ta hand om dem till läggdags varje kväll iaf.

Jag hoppas verkligen att de inte försvinner under natten och att vi får till en telefonintervju. Jag vill verkligen ge familjen en chans och jag hoppas att de vill ge mig det också och att våran personkemi ska passa. Ska bli spännande med en telefonintervju och höra mer om familjen...

HÅLL TUMMARNA FÖR MIG!

Myspys kläder..

Idag var jag med mamma på Ölands köpstad en runda vilket var väldigt trevligt. Jag köpte världens skönaste myskläder.. Gråa med Hello Kitty, hahaha, men vem som tur är så ska ingen mer än mina närmsta se mig i dem, haha :)

Varit en bra dag och ska snart börja laga mat med mammi :) Börjat komma över morgondagens besvikelse. Ska ringa till CC på måndag och se vad dem säger.. Om dem ens har något att säga. Något konstigt verkar det ju i alla fall vara..

Puss & Kram

CC leder bara till falska förhoppningar?

När jag vaknade idag hade jag en stor känsla av att jag fått en matchning med en familj sent i går kväll. Eftersom tidskillnaden är minst 6 timmar så kan man ju få en matchning sent på fredagskvällen eftersom de fortfarande jobbar i Boston. Så idag när jag vaknade, så kände jag verkligen, nu har jag fått en familj. Under natten har jag även drömt om att jag fått en familj och åkt dit, och drömmen kändes så himla verklig vilket gjorde att jag var väldigt förväntansfull när jag loggade in på min hotmail.

Mycket riktigt så ligger det ett mail med de magiska orden: Cultural Care Host Family Match‏. Så fort man ser ett sånt mail, så kommer det upp en miljon känslor i kroppen. Oj, är det verkligen sant? Kommer jag åka om en månad nu? Hur gamla kommer barnen vara? Klarar jag verkligen att åka bort ett helt år? Tänk om familjen är helt konstigt? Eller den kanske är helt underbar och allt kommer bli perfekt?
Ni som har fått ett sånt mail med just dem orden vet precis vad jag menar! Man blir så glad, förväntansfull och pirrigt nervös.

Jag loggar snabbt in på min personliga sida för att kunna läsa mer om familjen som jag redan vet bor någonstans i Virginia. Förhoppningarna har ökat lite mer nu när man har kommit över den första lilla chocken man får av att se ett mail (även om man loggar in på sin hotmail över 20 gånger om dagen och hoppas på ett mail så blir man ändå lite chockad över att det ligger där). Jag loggar iaf in; Och det finns ingen familj att läsa om.

Jag försöker förstå om det är möjligt att en familj får min ansökan klockan 16 en fredags eftermiddag, läser den och sedan hinner ringa in till CC innan de stänger kontoret klockan 18.  Jag tycker att det är konstigt att om man som familj hinner ta ett sådant beslut på 2 timmar, framför allt när CC gång på gång säger till mig hur stark min ansökan är och att det inte finns något jag kan komplettera med för att den ska bli bättre. En ansökan är flera sidor lång, innehåller ett personligt brev, kort och en video. Jag tror faktiskt inte att det har med familjen att göra...

Jag tror att det något i CCs system som gör att familjen försvinner. För jag har hört om tjejer som fått flera familjer och som sedan försvinner efter några timmar. När de sedan ringer upp CC så säger de att man inte ens har haft en matchning, eller att de inte vet varför den har försvunnit och att den kanske inte skulle det. Och så tror jag det har blivit nu.. För om man som familj vill ha en au pair, inte fan tar man bara två timmar på sig att ta en sådan beslut? Och jag har även svårt att tro att familjen sitter och loggar in på deras hotmail 20 gånger om dagen som jag och många andra tjejer gör!

Jag är väldigt besviken.

En riktigt dålig dag, men en bättre kväll..

Idag har det varit en sån där jobbig dag när man knappt står ut med sig själv.. Man vaknar och känner sig smutsig, man är hungrig men orkar inte äta, man är sur och tycker att livet är sjukt tråkigt. Kan ju inte säga att det blev bättre av att logga in på min hotmail med höga förhoppningar om en matchning och sen inte ha ett enda jävla mail i inkorgen..Haha :(

Yousig tog mig till stan en runda (eller jag tog honom på en runda) för jag stod verkligen inte ut med att vara inne. Det var trevligt så blev på bättre humör efter det. Ikväll ska jag umgås med Yousif och min lillebror. Vi har hyrt film och ska spela lite kort och så tillsammans.

En annan sak som gjorde mig så himla glad var kommentaren från dig Emelie S! Tack för att du delar med dig av dina känslor och erfarenheter, jag känner att du ger mig stöd för du vet vad man går igenom när man väntar på en familj och alla tankar som far runt i huvudet. Och du? Jag kollar också min mail minst en gång i timmen... Man blir ju helt galen! Haha! Men sen en dag så ligger det ett mail där och så kan man knappt tro att det är sant!

Ha en trevlig kväll alla!
Puss och Kram

Mammas pojkar..

När Yousif och jag såg på mammas pojkar ikväll (ja, min pojkvän tycker att det är roligt) så såg vi att en av tjejerna verkade ganska bekant på något sett. Efter ett tag kom Yousif på att vi har på högstadiet samtidigt som henne. När vi gick i 7an så gick hon i 9an.. Jane heter hon (en av de tjejerna med gigantiska plastikbröst). Hon gick vidare iaf.. Grattis.. typ ?



Ingen familj i Los Angeles.. Än iaf..

För ett tag sen skrev jag om min pappas jobbarkompis syster som bor i Los Angeles och som skulle prata med sina vänner om någon snart skulla byta au pair. Tyvärr så var det inte aktuellt för någon av de familjerna som hon pratade med, eftersom nästan alla av dem skulle byta au pair till våren.. Men hon sa att hon skulle ha mig i tankarna ifall hon hörde om någon som behöver ha en au pair tidigare..

Idag har jag haft en känsla att jag ska få en ny matchning på en familj, men som vanligt så har jag fel. Inte så konstigt med tanke på att jag känner så ungefär varje dag, haha! Men idag kändes det lite mer än igår iaf.. Haha! Men kanske imorgon.. Om jag har tur..

Nu ska jag titta på Mammas pojkar.. Ganska underhållande att se hur konstiga männsikor kan vara.
Puss och Kram

Jävla höstväder..

Jag brukar vara positiv, men när man går hem från jobbet i regn och i motvind, så finns det inga positiva tankar i mig, det kan jag lova. Jävla skit väder. Nu ska jag ta ett låångt varmt bad ist.

Mammi och Coco Chanel

Idag har jag haft lite kvalitets tid med min kära mamma. Vi har handlat, hämtat vinglas, hon lärde mig göra sås (det var en stor dag alltså!) och senare trängdes vi i soffan framför filmen om Coco Chanels liv. En underbar film faktiskt, väldigt fint inspelad och mycket känslor. Se den! Älskar dig Mamma :) <3





 Orginal - Skådespelare


I detta väder kan man inte annat än att längta tillbaka..





Surprise ;)

Jag lagar mat. Det händer typ.. Aldrig. :)
Hahaha, Yousif brukar säga att det är han som är hemmafrun av oss två, och då brukar han bara göra frukosten till oss ibland.. Tänk då hur lite tid jag spenderar i ett kök!

Sann lycka..



Jag älskar tisdagar :)


Tänk vad lätt det är att göra någon glad

Idag på jobbet kom det in en kund som jag tydligen haft förra gången jag jobbade också. Det var en gubbe runt 60 år som log väldigt glatt och sa att han var glad att jag jobbade. Jaså, skrattade jag och frågade varför. Då sa han; Jo, jag ville verkligen säga att du är så trevlig mot alla kunder, till och med mot de som inte är trevliga mot dig, och det gör att du sprider sån glädje. Man blir positiv och glad av att träffa dig, och det tycker jag att du ska veta. GULLIGT VA? Jag blev iaf jätte glad :)

För övrig kom jag precis hem från jobbet och är helt död. Ont i nacken och i ryggen och är grymt trött. Ska sova en stund tror jag, om du ser detta Bexi så ringer jag dig lite senare? vet att du antaligen är upptagen nu ändå, så passar nog bättre för båda lite senare..

Puss och Kram

En trött Malin på rasta..

Arg på Yousif. Sover 3 timmar. Vaknade klockan 4. Kunde inte somna om. Klädde på mig 10 över 5. Gick ut till bilen 20 över 5. Skit mörkt ute. Frost på bilen. Bara en plus grad ute. Inga vantar. Tappar nycklarna och råkar sparka den lite under bilen. Bröjar svära. Vill gå tillbaka till sängen. Blir arg när jag förstår att det är omöjligt. Börjar köra till jobbet. 06.37 framme.

Hoppas er dag börjar bättre!




Bara för att jag älskar dig...


Jag vill åka nu!

Jag är så trött på att det aldrig händer något med de matchningar som jag får. Jag vill åka nu! Jag är så otroligt uttråkad här hemma och jag längtar verkligen..

God morgon :)

Kan en morgon börja bättre än med frukost på sängen? Det fick iad jag av min underbara pojkvän i morse. Första gången på 4 år faktiskt.. haha, så det var väl på tiden kan man tycka. Vi klev precis upp ur sängen och ska snart iväg och ta en liten runda med bilen. Jag har sovit jätte dåligt nu i två dagar så det var så skönt och välbehövligt att sova ut idag.

Imorgon ska jag upp och jobba på macken redan klockan 05.30 och slutar ungefär runt 3 tiden. Kommer bli grymt jobbigt att gå upp imrogon när man är van att sova till 10. Det löser sig nog. Nu ska vi iväg en runda, sen ska jag ringa kontoret i Stockholm och prata med dem om familjen i New York.

Puss och Kram

Monsters vs Alien, Malin vs Yousif

Ikväll hyrde jag, Oscar och Johan en film tillsammans eftesom det inte finns allt för mycket att göra när det regnar ute.. Vi raggade även upp Yousif så att han följde med hem till oss för att titta på den. Vi såg Monsters vs Alien, och den hade verkligen sina stunder, men annars var den inte så rolig. Har inte sett en riktigt bra barnfim sedan hitta nemo, den är ju helt underbar. Haha :) Tur att man har barnsinnet i behåll.

Ikväll har Yousif och jag spelat kort med hans mamma. Malin vs Alien.. Eller förlåt, jag menar, Malin vs Yousif. Ni kan ju alla klura ut vilka 2 som vann två gånger var och vem av oss tre som inte vann en enda gång (YOUSIF). Nu ska vi krypa upp i sängen och titta på något.. Lär väl bli lite små tjafs om vad vi ska se för ngt, men vi lär se Ensam mamma söker, så ni kan ju gissa vem som kommer vinna det lilla tjafset. Haha ;)

Puss och Kram

 


Blondie :)

Kom precis hemifrån frisören.. Skönt att bli av med utväxten och klippa bort slitna toppar :) Var hos farmor en runda innan och åt lite rester från igår och pratade lite. Nu ska jag lägga mig framörtvn, tända lite ljus och krypa in i en filt och bara mysa. Vädret är alldeles för tråkigt för att man ska kunna göra ngt annat.. Men känner att det ska bli ganska skönt att inte göra ngt alls nu..

Börjar bli lite fundersam på om familjen från New York kommer ringa snart eller inte.. Ofta brukar familjerna ringa på helgerna eftersom det är då som de har tid, men familjen fick ju min ansökan i fredags så de kanske känner att de vill ha lite tid att läsa igenom den och så.. Jag har iaf bestämt mig för att jag inte vill ha familjen, inte ens hur gulliga dem verkar, för jag vill mycket hellre ta hand om barn i mindre åldrar. Så om de ringer idag ska jag säga det till dem, för jag vill verkligen inte ta upp deras tid i onödan. Jag har ju tyvärr inte kunnat höra av mig tidigare eftersom kontoret i Stockholm stängde i fredags innan jag hann ringa och säga att jag inte är intresserad. Om dem inte ringer idag ska jag ringa kontoret så snabbt som möjligt imorgon så att familjen inte behöver fundera på när de ska ringa..

Väldigt synd att barnen inte var mindre, för jag känner mig verkligen redo att åka!

Puss och Kram

Stan med Sofie : )

Varit på stan med Sofie som är på besök från Örebro! Hade det jätte mysigt :) Köpte ett par jeans och en jätte fin (dyr) kofta :D Nu blir det 70 års kalas och vi är redan sena, så HURRY UP :)

Puss och Kram

Slingat Oscars hår, en minuts förskräckelse!

Kvällen har varit väldigt lung och för en gångs skull var jag hemma i huset och tillbringade kvällen vilket inte händer så ofta längre eftersom jag brukar hålla mig borta lite.. Men kvällen har varit trevlig och det var kul att träffa Håkan igen! Vi har ätit tacos och tittat på idol och jag har slingat Oscars hår. Jag tröttnade på att dra ut slingor i hättan efter ungefär två rader, och han tröttnade på att sitta stil, men vi fick kämpa oss igenom det och det klarade vi väldigt bra och nästan utan klagomål. Tänker på alla gånger som Shirin slingat mitt hår, TUSEN TACK! Det tar verkligen tid och man behöver lite tålamod.

Eftersom det kan vara lite svårt att få bort hättan så skölde jag av Oscars hår över badkarskanten för att kunna hjälpa honom.. När jag gör detta håller jag på att gripas av panikl för slingorna är verkligen ljusa oh hans vanliga hårfärg är ganska mörk blond så han såg ut som en zebra :S Haha.. Men sen när man blander båda hårfärgerna med varandra och blåser till det så blir det ju hur bra som helst :) Så jag är nöjd. Jag har ju bara slingat min lillebror Martins hår en endaste gång innan, så det var verkligen bra för en nybörjare. Och Oscar? Han är skit nöjd!






 

 FÖRE                                      EFTER







Matchning med en familj i New York!!

Nu ikväll fick jag mail ifrån Boston där alla matchningar mellan au pairer och värd familjer sker, att jag blivit matchad med en familj i Usa. Denna familjen bor i New York (!) och har 2 barn. Gillar att vara utomhus, vara på stranden, umgås tillsammans med vänner m.m. Allt detta låter ju jätte bra.. Men, tyvärr, så är barnen 9 och 12 år gamla, och det kändes direkt att det var något som jag inte trivs med eller känner att jag vill. Jag älskar små barn som precis lärt sig gå, 2 åringar som precis lärt sig prata, 3 åringar som älskar att upptäcka, 4 åringar som känner sig stora som 7 åringar.. Även 5 åringar och 6 åringar.. Men sen tar det liksom stop. Om jag vill ta hand om två barn som är 9 och 12 år kan jag ju stanna hemma med Oscar och Johan liksom. Inte för att jag tycker illa om dem, det gör jagverkligen inte.. Dem tycker jag om fast dem är 9 och 12 år (A) Haha..

Nej, men som sagt.. det är liksom inte det som jag vill få ut av mitt år i Usa.. Jag vill inte ta hand om barn som nästan kan ta hand om sig själva. Jag vill ta hand om små barn om tycker det är hur kul som helst att gunga, åka vagn, leka i sandlådan och titta på tecknat..

New York är ju en otroligt häftig stad, och dit måste man självklart någon gång i livet.. Men det är jag ju redan säker på att jag ska, för au pair skolan är ju i New York, så en vecka kommer jag bo där innan jag åker till min värd familj. Men självklart hinner man inte uppleva allt i New York bara på en vecka, men jag känner inte att stället är så viktigt att jag tar hand om stora barn bara för att kunna bo i New York ett år. :/ Tvärr..

Men, jag ska ge familjen en liten chans iaf med en telefonintervju.. Men jag har nästan helt bestämt mig för att jag inte vill ha dem som värdfamilj, men samtidigt så förlorar jag ingenting på en telefon intervju med dem. Snarare kommer jag bara lära mig av det...

Fortsättning följer..
 Puss och Kram!


Spännande telefonsamtal..

Ikväll ska min pappas jobbakompis ringa till sin syster som bor i Los Angeles för i veckan har hon pratat med sina vänninor om det är någon av dem eller i deras krets som behöver ha en au pair. Jag vill hest vara på den sidan av Usa och jag känner att jag vill åka så snabbt som möjligt, så det är därför vi har börjat se lite efter andra valmöjligheter än att sitta och vänta på att min förmedlare ska hitta en familj åt mig. JAG VILL JU ÅKA NU! :) Men iaf.. det ska bli spännande och höra om det finns någon där nere och vad det skulle kunna vara för familjer. Håll tummarna åt mig! :)

På stan

Idag har jag varit en runda på stan med Åsa, Oscar och Johan. Har varit och framkallat kort till farmor som hon ska få imorgon när vi firar hennes födelsedag. Hon fyller 70 år nu! 70 år! Tänk att ha levt i 70 år.. Det är verkligen länge.. Som tur är, är hon fortfarande en pigg och aktiv dam :)

Håkan min farbror kommer från stockholm senare idag. Ska bli kul att träffa honom igen eftersom det var ett tag sedan sist. Farmor tror att han är kvar i Stockholm för att han var tvungen att jobba, så det blir lite av en överraskning att han kommer :) Sånna överraskningar är ju alltid roliga :)

Nu ska jag slänga mig framför tv en timme innan jag ska åka och hämta honom från stationen. Man blir trött av att vara med två små pojkar som pratar så mycket. Haha! Johan klippte sig idag på Casablanca, vilket jag verkligen kan rekomendera till alla med barn som inte kan sitta still! Tro mig, de vågar inte röra sig ur fläcken eftersom det klipper så snabbt. Sedan jobbar "mannen med skägget" där och när man ser honom vågar man inte göra annat än att sitta still. Haha! :)

Puss & Kram

Johan citat för dagen :)


Vi : Johan du pratar hela tiden, kan du vara tyst ett tag? Lek tysta leken!
Johan: Okej, tysta leken börjar nu, den som pratar åker ut.
(efter 15 sekunder)
Johan: Säg till när det har gått en minut! 

Ett bevis på att Johan aldrig kan vara tyst.


Johan: Tänk om jag vore en muffins, skulle du äta upp mig då Malin?


Johan: Tänk att vara en tiger. Jag gillar inte att vara en tiger. Jag gillar 
mest att vara en människa för då ser man så bra!


Johan bjöd på sina innersta tankar :)

                                                                 



Muffins

Idag har jag bakad muffins tillsammans med Oscar och Johan. Har lovat dem väldigt läge att vi ska baka och överraska Åsa och Pappa, så idag blev det äntligen av! Kan väl inte säga att resultaet blev super bra direkt, men det kunde ju ha blivit mycket värre också! Chockladmuffinsen var goda! Vi var så duktiga att vi till och med bakade två olika slags muffins. Det är väl så det blir om man bara går hemma om dagarna.. Haha, när man väl gör ngt kan man inte låta bli att göra det stort. Repriserna på tv lockar ju inte så längre lika mycket. Här kommer iaf lite bilder ifrån dagens instats.













Back on track :)

Så, då var det dags att ta tag i bloggandet igen. Detta med anledning för att familj, släkt och vänner ska kunna följa mina dagar i Usa som au pair. Tyvärr är framtiden fortfarande ganska ovis, eftersom jag fortfarande inte har en värd familj. Jag skickade in min ansökan för en månad sedan, så det kan dröja ett tag innan jag åker iväg. Har jag tur åker jag innan jul, annars kan det ta till januari eftersom det inte är så många familjer som byter au pair så nära jul.

Redan efter två veckor fick jag en matchning med en jätte fin familj i Baltimore. Trots bra personkemi och en bra telefonintervju blev det inget med familjen eftersom de dagen efter vårt samtal fick en matchning med en finsk tjej som dem valde istället. Pappan i familjen var själv finsk, så självklart förstår jag deras anledning. Fick dock ett jätte fint mail där det stod att det inte handlade om min personlighet, utan bara att jag inte pratar finska. Så hon sa till mig att Keep you head up! Så vi får väl se vad det blir för familj härnäst och framför allt var i Usa den familjen bor, för mig gör det absolut ingenting ifall de bor i tillexemel Los Angeles ;)

Puss & Kram